Spätta med hemlagad remouladsås

Serverar: 4 portioner

Frasiga, gyllenbruna fiskfiléer med en mager men läcker remouladsås till.

Ingredienser

  • Remouladsås
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl fettfri majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 1 finhackad sardell
  • 1 liten finhackad lök
  • 1 tsk finhackad kapris
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 1 hårdkokt , finhackat ägg
  • 2 msk färsk , finhackad persilja
  • ½ tsk torkad dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Lite citronsaft
  • 4 dubbla spättafiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Lite citronsaft
  • 1 dl finkrossade cornflakes
  • 1 ägg
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Börja med remouladsåsen: Blanda de båda majonnässorterna med gräddfilen till en krämig sås. Tillsätt finhackad sardell, lök, kapris, gurka, ägg och örtkryddor. Smaka av med salt och peppar och lite pressad citron.
    2. Skölj fiskfiléerna försiktigt och torka av dem. Droppa citronsaften över och krydda med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två.
    3. Krossa cornflakesflingorna i en mortel till ett finkornigt strömjöl. Salta och peppra lätt.
    4. Vispa sönder ägget i en djup tallrik med en gaffel. Vänd de dubbla fiskfiléerna i ägget och därefter i cornflakesmjölet. Smält margarinet i en stekpanna och stek spättafiléerna långsamt ca 3 minuter på var sida tills de blivit knapriga och gyllenbruna. Lägg upp dem på förvärmda tallrikar och bjud såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben