Spätta på kinavis

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda fiskrätt.

Ingredienser

  • 500 g spättafiléer
  • 2 gula lökar
  • 100 g böngroddar
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 msk buljong
  • 1 tsk brun farin
  • 2 msk soja
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm rödpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Garnering
  • 1 påse rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm långa strimlor. Skala och hacka löken fint. Skölj böngroddarna. Skölj champinjonerna och skiva dem.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och champinjoner snabbt, ca 2 minuter, på stark värme. Rör hela tiden.
    3. Rör ut maizenamjölet i buljongen. Tillsätt farin och soja. Häll över blandningen i pannan. Värm tills stuvningen tjocknar. Blanda ner böngroddarna. Håll varmt.
    4. Skaka fiskstrimlorna i en plastpåse där vetemjöl, salt och rödpeppar blandats.
    5. Fräs smöret i en panna. Stek fisken lätt ca 5 minuter.
    6. Lägg upp grönsaksblandningen på ett fat. Fördela fisken över och strö på rostade mandelflagor.
    7. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben