Spätta på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god rätt

Ingredienser

  • 500g spättafileér
  • 1 pkt djupfryst hel spenat, ca 250 g
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk senap av valfri sort
  • 1/2 tsk salt (till fileérna)
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Lägg spenaten och purjon i en ugnssäker form. Strö över salt, kryddor och potatismjöl.
    3. Vik ihop spättafileérna. Lägg dem på spenat/purjobädden. Blanda grädde, senap och salt. Häll blandningen över fisken. Strö över osten.
    4. Grädda i ugnen ca. 20 min.
    5. Servera med pressad potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben