Spätta under fraichetäcke

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Fisk är väldigt bra vardagsmat, för det går fort att få på bordet. Gott är det också, och enkelt att variera.

Ingredienser

  • 400 g rödspätta, eller torsk eller hoki
  • 150 g champinjoner
  • 200 g purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar eller citronpeppar
  • Creme fraichetäcke
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk timjan eller oregano
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka svamp och purjolök. Fräs det i en stekpanna. Lägg fisken i en ugnsfast form och svamp-lökfräset ovanpå. Salta och peppra.
    2. Blanda crème fraiche, chilisås, vitlök (finhackad), timjan och rosépeppar. Bred blandningen över fisken och stek i 200 grader i 20 minuter.
    3. Servera med kokt potatis, morot och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben