Spaghetti med quornbitar/strimlor i matig tomatsås

Serverar: 4 portioner

Quorn är ett högkvalitativt vegetariskt protein som har en naturligt låg fetthalt samt få kalorier. Det är rikt på kostfiber (viktigt för matsmältningen) och har de essentiella aminosyrorna som din kropp behöver, utan kolesterol eller transfetter.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti (smal) fullkorn
  • 500 g quornbitar eller strimlor
  • 1 gul lök (medium räcker)
  • 1 liten söt grönpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl tomater (färska eller burk)
  • 2,5 dl tomatsås (från burk går bra)
  • 3 cl tomatpasta
  • 0,5 cl italienska örter (efter eget tycke & smak)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl riven parmesan/pecorino ost
  • Färska basilikablad (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Lägg Quorn, lök (hackad gul och den krossade vitlöksklyftan), grönpeppar i en stor panna och bryn tills Quornbitarna är lite mjuka.
    2. Låt det dra. Lägg till de avrunna skurna färska tomaterna eller burktomaterna, tomatsåsen, tomatpastan, örter och svartpeppar.
    3. Blanda och låt den koka upp, dra ner värmen och låt den sedan stå och puttra utan lock i cirka 15 minuter. Rör om emellanåt så det inte fastnar i botten
    4. Under tiden, gör i ordning pastan enligt instruktion. När pasta sedan är klar, häll över Quorn/tomatsåsen, servera med parmesanost och basilikabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben