Spaghetti med rökt fisk (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Som en ljummen pastasallad blir den här rätten med varmrökt fisk som sik eller lax i huvudrollen.

Ingredienser

  • 1-2 färska pepparfrukter, t ex thai chili
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 knipplökar
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 300 g spaghetti
  • 300 g rensad varmrökt fisk, t ex sik (ca 600 g orensad)
  • 50 g ruccolasallad
  • Cocktailkapris
  • Instruktioner

    1. Finhacka pepparfrukterna, vitlöksklyftorna och knipplökarna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs det hackade tillsammans med rivet citronskal ca 2 minuter på medelvärme.
    2. Koka spaghettin och häll av vattnet. Blanda ned den frästa lökblandningen och blanda om väl. Vänd ned bitar av fisk och ruccolablad. Garnera med kapris och ev extra chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben