Spansk fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smakrik gryta med ingredienser som man oftast har hemma.

Ingredienser

  • 600 g griskött: grytbitar, skinka, picnicbog etc
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl buljong av tärning kött eller grönsaksbuljong
  • 200 g champinjoner
  • 75 g soltorkade tomater i marinad
  • 1 grön eller röd paprika
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk Soja
  • 10 Svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små grytbitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg över det i en gryta.
    2. Salta och krydda med angivna kryddor. Häll över buljongen och låt grytan sjuda i 15minuter.
    3. Skölj och skiva champinjoner. Skär tomate, paprika och baconet i strimlor.
    4. Fräs grönsakerna och baconet i stekpannan och lägg ner det tillsammans med tomaterna i grytan.
    5. Tillsätt grädden och sojan och låt allt bli varmt. Strö över oliverna och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 30 november 2010

    Missade champinjonerna men det gjorde inget, god ändå! Nästa gång gör jag på fläskfilé istället, så blir det ännu godare. Bra vardagsmat, snabb och enkel och god :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben