Sparris med pilgrimsmusslor
En paradförrätt som kan förberedas innan
Ingredienser
8 sparrisar (vita helst)
8 pilgrimsmusslor
8 tunna skivor pancetta (lufttorkat bacon)
socker
citron
paprika - och pinjenötsvinägrett
½ Gul paprika
½ röd paprika
2 msk olivolja
1 msk smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
½ citron saften
1 msk finhackad gräslök
20 gram pinjenötter
salt
peppar
Instruktioner
- Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten med en sockebit och en citronskiva i ca 7-8 min
- linda pancettan run pilgrimsmusslorna och fäst med en tandpetare
- rensa paprikorna och lägg dem på en olivoljeinsmord bakplåt i ugnen på ca 225 grader i 10 min.
skär paprikan i små bitar
Smält smöret och olivoljan i en kastull
rör ned schlottenlöken, vitlöken, citronsaften, pinjenötterna och rör om någon minut
avsluta med att tillsätta paprikan och gräslöken
- Värm sparrisen, stek pilgrimsmusslorna ca 1 min på varje sida.
Placera sparrisen på en tallrik med pilgrimsmusslorna ovanpå. Häll vinägretten runt om och toppa anrättningen med lite rucolasallad och nyhyvlad parmesanost
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Michael Björklund Årets kock 2000
Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...