Sparris med pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En paradförrätt som kan förberedas innan

Ingredienser

  • 8 sparrisar (vita helst)
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 8 tunna skivor pancetta (lufttorkat bacon)
  • socker
  • citron
  • paprika - och pinjenötsvinägrett
  • ½ Gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ citron saften
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 20 gram pinjenötter
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten med en sockebit och en citronskiva i ca 7-8 min
    2. linda pancettan run pilgrimsmusslorna och fäst med en tandpetare
    3. rensa paprikorna och lägg dem på en olivoljeinsmord bakplåt i ugnen på ca 225 grader i 10 min. skär paprikan i små bitar Smält smöret och olivoljan i en kastull rör ned schlottenlöken, vitlöken, citronsaften, pinjenötterna och rör om någon minut avsluta med att tillsätta paprikan och gräslöken
    4. Värm sparrisen, stek pilgrimsmusslorna ca 1 min på varje sida. Placera sparrisen på en tallrik med pilgrimsmusslorna ovanpå. Häll vinägretten runt om och toppa anrättningen med lite rucolasallad och nyhyvlad parmesanost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben