Sparris- och jordgubbspizza

Serverar: 1 portioner

En pizza med sparris, jordgubbar och ädelost är verkligen en chockartad men klockren kombination! Glutenfri.

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 knippa sparris
  • 100 g ädelost
  • Pizzadeg
  • ½ paket jäst, 25 g
  • 2½ d ljummet vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 2 dl ljummet vatten och fiberhusk. Spara ½ dl vatten till senare. Blanda i olja och salt. Rör om tills jästen löst upp sig i degspadet och låt sedan allt svälla under bakduk i 10 minuter.
    2. Blanda mjölet och bakpulvret i en annan bunke och tillsätt det. Rör ihop degen tills den är fri från klumpar. Häll i lite i taget av det sista vattnet. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Knåda degen lätt och kavla sedan ut den till en tunn pizzabotten. Bred ut créme fraichen och lägg sedan på jordgubbar och sparrisen. Smula över ädelosten. Sätt in pizzan i ugnen och baka i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben