Sparris- och svampomelett

Serverar: 4 portioner

Omelett är gjuten snabbmat. Här är det en vårkrispig omelett och välj gärna färsk sparris. 360 kalorier per portion 27 g fett 21 g protein 7 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 bunt grön sparris eller 250 g fryst
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 350 g champinjoner
  • 10 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 80 g rucola
  • Instruktioner

    1. Bryt av den nedersta, frasiga delen på sparrisen. Fräs sparrisen i 1 msk smör och 1 krm salt ca 3 minuter (eller enligt anvisning på förpackningen) Lägg åt sidan. Ansa och skär svampen i mindre bitar, stek den i 1 msk smör och krydda med 1 krm salt, lägg åt sidan.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk, peppar och 1 tsk salt. Stek 4 små eller 2 stora omeletter i oljan. Använd gärna två stekpannor. Ansa och strimla rucolan. Toppa omeletterna med sparris, svamp och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben