Omelett är gjuten snabbmat.
Här är det en vårkrispig omelett och välj gärna färsk sparris.
360 kalorier per portion
27 g fett
21 g protein
7 g kolhydrater
Ingredienser
1 bunt grön sparris eller 250 g fryst
2 msk smör
1 tsk salt
350 g champinjoner
10 ägg
1 dl mjölk
2 krm mald svartpeppar
2 msk rapsolja
80 g rucola
Instruktioner
Bryt av den nedersta, frasiga delen på sparrisen. Fräs sparrisen i 1 msk smör och 1 krm salt ca 3 minuter (eller enligt anvisning på förpackningen) Lägg åt sidan.
Ansa och skär svampen i mindre bitar, stek den i 1 msk smör och krydda med 1 krm salt, lägg åt sidan.
Vispa ihop ägg, mjölk, peppar och 1 tsk salt.
Stek 4 små eller 2 stora omeletter i oljan. Använd gärna två stekpannor.
Ansa och strimla rucolan.
Toppa omeletterna med sparris, svamp och rucola.