Spenatfylld cannelonigratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott och magert Viktklubben recept. Innehåller endast ca 480 kcal/port.

Ingredienser

  • Spenatfyllning
  • 400 gram hackad spenat
  • 250 gram keso
  • 40 gram riven 17%-ig ost
  • 100 gram rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 200 gram gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 200 gram lasagneplattor (helst färska)
  • 40 gram riven 17%-ig ost , till graineringen
  • Till serveringen
  • 200 gram grovt rivna morötter
  • 150 gram finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • Citron, några droppar
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Det tar 10-15 minuter. Tillsätt keso, ost, skinka skuren i tärningar, salt och peppar till den avsvalnade spenaten.
    2. Tomatsås: Hacka all lök och fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano, socker, salt och peppar och låt koka i 5-10 minuter.
    3. Fyll cannellonirören med spenatfyllningen. (Om du använder torkade lasagneplattor: Koka dem två och två i mycket vatten tills de går att böja, ca 3 minuter.)
    4. Lägg rören med fyllningen i en smord form. Häll tomatsåsen över och avsluta med riven ost.
    5. Gratinera i 225 graders ugn i 20-30 minuter, beroende på om pastan är färsk eller torkad.
    6. Servera med råkost gjord på morötter, vitkål, olivolja, citron och salladskrydda. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben