Spet med oxfilé och scampi

Serverar: 4 portioner

De här verkligt lyxiga grillspetten är som gjorda för en varm sommarkväll i trädgården eller på balkongen, när du känner för att njuta och skämma bort dig själv och några goda vänner.

Ingredienser

  • 400 - 500 g oxfilé
  • 8 - 12 havskräftstjärtar
  • 2 msk olja
  • 2 msk saft från lime eller citron
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 8 - 12 champinjoner
  • Kryddsmör
  • 75 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär oxfilén i mindre bitar och lägg dem i en skål tillsammans med de oskalade havskräftstjärtarna. Häll på olja och limejuice och låt det stå svalt, ca 2 timmar.
    2. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och skär dem i bitar. Borsta rent champinjonerna.
    3. Trä köttbitar, havskräftstjärtar, paprika och champinjoner omväxlande på långa spett. Spara marinaden till grillningen.
    4. Rör samman smör, krossad vitlök och persilja och lägg i en skål.
    5. Tänd grillen och låt kolen få fin glöd. Lägg på grillspetten. Vänd dem några gånger så att de får färg runt om och inte bränns. Pensla då och då med marinaden.
    6. Servera med kryddsmör, vildris och ett fat med spröda grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben