Squash- och ricottafyllda cannelloni

Serverar: 4 portioner

Festliga vegetariska cannelloni som smakar mycket av saffran och vitt vin.

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 stor gul lök
  • Smör eller olivolja att steka i
  • ½ g saffran
  • 250 g ricotta
  • 1½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 paket färska lasagneplattor, ca 200 g
  • Ca 400 dl färdig tomatsås
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • ½ dl vitt vin
  • 2½ dl mellangrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1½ dl riven parmesanost
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Riv squashen griovt och hacka löken. Fräs squash och lök i smör eller olja i en stekpanna, fräs lit i taget. Låt grönsakerna svalna. Blanda squash, lök, saffran, ricotta och parmesanost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ut de färska lasagneplattorna på en bänk. Lägg en sträng av fyllningen på varje. Rulla ihop och skär i 3-4 cm breda bitar. Bred ut lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Ställ bitarna i formen med snittytan ned. Häll på resten av tomatsåsen.
    3. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör. Späd med vin och grädde. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten.
    4. Häll såsen över ricottarullarna och gratinera alltsammans i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben