Sri Lanca linscurry

Serverar: 1-4 portioner

Jättegott med basmatiris till och ät med händerna (blir konstigt nog både godare och garanterat kul). Även jättegott att ha i kyckling, fisk eller kött. Observera att detta skall vara väldigt starkt men man kan ju självklart ta det lite lugnare med curryn, jag brukar även ha i cayennepeppar för extra hetta..

Ingredienser

  • Ca 2 dl linser (röda)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • ½-1 burk 50 g stark gul curry (helst stark curry köpt i specialbutik typ madras men då ca 3 msk)
  • ½ finhackad normalstor gul lök
  • Olja till stekning
  • Salt
  • 2 nypor socker
  • 3-4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hetta upp ca 3-4 msk olja och ha i lök, vitlöken (nu i med kycklingkött om man har det i), curryn och efter en stund tomatpurén och låt fräsa ihop en stund.
    2. Tillsätt sedan kokosmjölken, vatten, linser och smaka av och och låt småputtra i ca 10 min.
    3. Ibland får man spä med lite vatten men konsistensen skall inte bli för vattnig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 24 oktober 2009

    Nu har vi ätit grytan jätte gott kommer att göra om den igen 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben