Dom här pepparkakorna är inte som dom vanliga. Tar längre att grädda dom. Men är väldigt goda. Har kollat om det finns liknande recept men har inte hittat. Är väldigt goda att doppa i mjölk.
Ingredienser
3 dl grädde
2 kkp sirap
4 hg smör (rumsvarmt)
50 gr bikarbonat
1/2 fl. cedroolja
1 brk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
1 citron (rivet skal + saft)
1 kg vetemjöl
9 hg strösocker
Instruktioner
- Sirapen vispas lätt, grädden vispas separat. Blanda sirap och den vispade grädden, därefter röres det mjuka smöret ned, rör sedan ner cedrooljan, ingefära, kardemumma, det rivna skalet från citronen samt saften och vetemjölet blandat med bikarbonaten. Sist tilsätts strösockret, rör så att det blandas väl i degen.
- Degen skalll stå och vila till nästa dag. Rulla små kulor (ca 2 cm) lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 100 gr 45 - 60 min.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Julsnaps
Nu är det hög tid att förbereda snapsen. Att göra sin egen är inte svå...
Alla hjärtans dag
14:e februari är det dags för alla hjärtans dag.
Alla hjärtans dag,...
Det här verkar vara precis sådana pepparkakor som jag har letat efter, med stark citron- och ingefärssmak, men hur mycket motsvarar en burk ingefära i vikt? Den burk jag har väger 36 gram och det låter på tok för mycket? /Lisa