Stekt inlagd strömming

Serverar: 25 portioner

Är strömmingen stor kan den vikas på mitten före stekning istället för att läggas ihop två och två.

Ingredienser

  • 2 kg strömming eller 1,2 kg strömmingsfilé
  • 1 tub dillkaviar, 190 g
  • 1½ dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör
  • Lag
  • 3 rödlökar
  • 6 dl vatten
  • 3 dl inläggningsättika
  • 2 tsk grovt krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Portionerna är bufféportioner.
    2. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ihop dem två och två med kaviar emellan. Vänd i ströbröd blandat med salt.
    3. Skala och skiva löken. Rör ihop vatten och ättika. Tillsätt lök och kryddpeppar.
    4. Stek strömmingen i omgångar i smöret i ca 2 minuter per sida. Lägg den nystekta strömmingen i lagen.
    5. Låt stå i kylskåpet ca 1 dygn före servering.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    olrob56 10 april 2011

    Ska det inte vara socker i lagen?

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben