Stekt lax i tärningar med couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

gott

Ingredienser

  • 2,5 dl couscous
  • 3,5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk olja
  • 0,5 dl smör
  • 4 laxfiléer
  • 100 g broccoli
  • 100 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matlagningsyogurt
  • 2 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    Instruktioner Koka upp vatten och kycklingfond och olja. Tillsätt couscousen och låt den svälla några minuter tills vattnet har absorberats. Rör ner lite smör för att blanka av. Om du använder frysta grönsaker, tina dem i micron med lite vatten. Skär laxfiléerna i tärningar, salta och peppra, och stek tills det blir fin stekyta. Tillsätt paprikan och fräs med den några minuter. Lägg i resten av grönsakerna, och vänd ner den färdiga couscousen – låt allt bli varmt. Rör ihop sweet chilisås och matlagningsyogurt till den kalla såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben