Stekt lax med kokosris, gurksallad och sweetchili-yoghurt

Serverar: 4 portioner

Fräsch fiskrätt med exotisk touch.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, á 125g
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kokosris
  • 1 dl riven kokos
  • 4 portioner jasminris
  • Salt
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • ½ lime
  • Olivolja
  • Salt
  • Sweetchili-yoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl sweet chili
  • 1 msk finhackad färsk koriander eller persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra laxfiléerna.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner riven kokos och salta.
    3. Riv gurkan grovt och krama ur vattnet en aning. Lägg den i en skål och pressa över limesaft. Ringla över olivolja och smaka av med salt.
    4. Blanda ihop yoghurt, sweet chili, hackad koriander eller persilja och smaka av med salt och peppar.
    5. Stek laxen i en stekpanna med smör.
    6. Servera laxen med kokosris, sweet chili yoghurt och gurksalladen. Servera med limeklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben