Stekt ris med ägg och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.

Ingredienser

  • 2 färska lökar
  • 1 röd snackpaprika
  • 150 g sockerärter
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 port kokt kallt ris, 3 dl okokt
  • 3 msk strimlad bladpersilja
  • 1 dl japansk soja
  • Instruktioner

    1. Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.
    2. Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 minuter. Ta upp grönsakerna.
    3. Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grashoppan75 17 mars 2013

    Betyget avser tipset med sesamolja. Hade aldrig använt det förr men, som du skrev inledningsvis, gav oljan riset en otroligt god smak. Tack! :-)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben