Stekt ris med svarta bönor

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk, snabbt och gott! I slutet av månaden har man kanske inte så mycket pengar kvar. Då är denna rätt perfekt!

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor, á 400 g
  • 4 portioner fullkornsris
  • 1 klyfta rödkål
  • 1 aubergine
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk limesaft
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkålen fint och tärna auberginen.
    2. Stek rödkål och aubergine i generöst med rapsolja tills allt har fått bra med färg. Tillsätt det kokta riset och låt steka med tills även det får färg. Rör ner bönorna, riven ingefära, rivna vitlöksklyftor, sojasås och limesaft.
    3. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben