Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg
Tonfisken kan bytas ut mot kyckling och grönsakerna kan varieras efter vad som finns hemma.
Ingredienser
3 dl basmatiris
350 g vitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 msk olja
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 burkar tonfisk i olja, á 185 g
4 ägg
Koriander
Sweet chilisås
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär vitkål i strimlor, skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
Fräs lök och kål ca 3 minuter i en stor stekpanna med olja, tillsätt paprika och fräs ytterligare 4 minuter. Krydda med sambal oelek och salt.
- Häll av tonfisk burkarna, tillsätt dem och det kokta riset. Vispa upp äggen och tillsätt riset, rör runt så allt blandar sig väl.
Garnera med koriander och servera med sweet chilisås.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Ett recept från ICA's tidning Buffé som jag tillagade i onsdags. Hela familjen tyckte att det var jättegott! Lite kinamat-touch.