Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg

Serverar: 4 portioner

Tonfisken kan bytas ut mot kyckling och grönsakerna kan varieras efter vad som finns hemma.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 350 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar tonfisk i olja, á 185 g
  • 4 ägg
  • Koriander
  • Sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär vitkål i strimlor, skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs lök och kål ca 3 minuter i en stor stekpanna med olja, tillsätt paprika och fräs ytterligare 4 minuter. Krydda med sambal oelek och salt.
    2. Häll av tonfisk burkarna, tillsätt dem och det kokta riset. Vispa upp äggen och tillsätt riset, rör runt så allt blandar sig väl. Garnera med koriander och servera med sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    recepthimmel 14 november 2009

    Ett recept från ICA's tidning Buffé som jag tillagade i onsdags. Hela familjen tyckte att det var jättegott! Lite kinamat-touch.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben