Stekt ris på thailändskt vis

Serverar: 4 portioner

Detta hett kryddade ris är mycket lättlagat och utgör en rätt i sig själv.

Ingredienser

  • 225 g thailändskt jasminris
  • 3 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 350 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk mild currypasta
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk fisksås (helst nam pla)
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj riset och låt det rinna av väl. Lägg det i en tjockbottnad gryta med 1½ liter kokande vatten. Låt riset få ett uppkok och sedan småkoka utan lock 8-10 minuter. Låt rinna av väl och bred ut riset på en bricka att svalna.
    2. Värm upp woken och när den är het ringlas 2 msk av oljan ner. Lägg i lök och tärnad paprika och fräs i en minut.
    3. Lägg i tärnad kyckling, vitlök, currypasta och kryddor och stek under omrörning 2-3 minuter.
    4. Sänk värmen, tillsätt det avsvalnade riset, fisksåsen, salt och peppar. Stek 2-3 minuter tills riset är riktigt hett.
    5. Gör en grop i mitten av riset och tillsätt det sista oljan. När den är het slå i det uppvispade äggen och låt koka ca 2 minuter tills de stelnat lite. Rör sedan in dem i riset.
    6. Strö över några blad av basilika och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monfo 4 maj 2009

    Mycket gott, barnen bad om mer! Nästa gång ska jag tillsätta räkor också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben