Stekt strömming med kaprispotatis

Serverar: 4 portioner

God mat!

Ingredienser

  • 12 strömmingsfiléer, hela
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rågmjöl
  • 6 potatisar, skalade och nykokta
  • 1 citron
  • 3 msk kapris
  • Salt
  • ½ dl dill, färsk och hackad
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Vänd yttersidan av strömmingsfiléerna i blandning av vetemjöl och rågmjöl. Lägg sedan strömmingsfiléerna parvis med en knippe dill mellan filéerna .
    2. Värm upp en klick smör i stekpanna på medelvärme. Lägg ned strömmingsfiléerna i pannan och låt dem steka 2-3 min på varje sida.
    3. Skiva den varma kokta potatisen i breda skivor, lägg på ett fat. Häll över kapris och pressa saften av en ½ citron över. Skär resterande citron i klyftor och garnera tallriken.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    popik 4 februari 2009

    Alltid gott med strömming, men potatisen är nog det bästa. Jag bara älskar kapris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben