Stekta risnudlar med räkor

Snabbt och mumsigt!

Ingredienser

  • 400-500 g räkor (skalad vikt, ca 1,2 kg oskalade)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 salladslökar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • kokta risnudlar för 4 personer
  • 1-2 msk curry
  • 2-3 tsk sambal oelek (eller mer!)
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    Skala räkorna eller låt de upptinade skalade räkorna rinna av. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka salladslöken. Hetta upp oljorna i en stekpanna och lägg i löken, fräs i någon minut. Lägg sedan i de kokta och avrunna risnudlarna och fräs under omrörning en minut. Tillsätt curry, sambal oelek och räkor. Låt steka 1 minut på hög värme, rör hela tiden. Knäck ner äggen och låt steka uner omrörning tills äggen stelnat och blivit "torra". Det går snabbt! Smaksätt med salt, peppar och fisksås. Strö över hackad koriander innan servering. Servera med sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben