Stekta tomater med oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel men himmelskt god smårätt

Ingredienser

  • 6 fasta tomater
  • smör
  • 1 - 2 tsk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl kalamataoliver
  • Röra
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl hackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i halvor. Stek dem i smör på svag värme, ca 5 minuter på varje sida. Krydda med balsamvinägen, salt och peppar. Lägg i oliverna mot slutet och låt dem bli varma.
    2. Blanda creme fraiche, basilika, vitlök och salt i en liten skål. Servera tomaterna varma eller ljumma med basilikaröran till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Äggplantor
    Finns det någon vackrare grönsak än en spegelblank, slät, mörkviole...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben