Stinas kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Det här är en rätt som jag ofta bjuder på när folk kommer hem till mig och den är lika uppskattad varje gång! Krämig, kryddstark och väldigt god! Går utmärkt att frysa in!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 stor purjolök
  • 1 stor burk champinjoner alt. färska champinjoner
  • 2-3 dl kinesisk soya
  • 1 dl rött vin
  • 2 crème bonjour cuisine vitlök och örter
  • 4-6 msk citronpeppar
  • ½-1 tsk cayennepeppar
  • 1 kryddmått chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att skölja purjolöken noga eftersom de ofta kan vara väldigt grusiga inuti. Skär sedan purjolöken i tunna skivor.
    2. Stek den sedan tillsammans med champinjonerna i en wokpanna alternativt en gryta. Stek i olja eller smör. Krydda med cayennepeppar efter smak, 2-3 msk citronpeppar efter smak, paprikapulver, chilipeppar och ett par skvättar kinesisk soya. Låt detta steka på svag värme.
    3. Under tiden kan kycklingen skäras i kuber, ungefär 1x1 cm tjocka. Stek kycklingen i en annan stekpanna med smör eller olja. När kycklingen är genomstekt häll på kinesisk soya (så att det täcker 3/4 av kycklingen), häll sedan på rött vin (är inte nödvändigt - dock mkt godare). Krydda detta med 3-4 msk citronpeppar, caynnepeppar, chilipeppar och låt puttra ett par minuter.
    4. Häll sedan över kycklingen och spadet i wokpannan/grytan tillsammans med purjolöken och champinjonerna. Till sist avsluta med crème bonjour cuisine vitlök och örter. Låt småkoka 5-10 min.
    5. Servera med tagiatelle alternativt ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    viralottan 16 mars 2009

    Hej! Jag gjorde din gryta i lördags när vi hade gäster. Ska det verkligen vara 2-3 dl soya? Jag hade i ca 1 dl till dubbel sats och det blev så salt så det inte gick äta. Var tvungen att späda med 2,5 dl matlagningsgrädde. Då blev det gott, men det känns som att det blivit något fel i ditt recept??? Jag ska göra receptet en gång till, med betydligt mindre soya och betygsätter efter det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben