En läcker strömming från restaurangen Aurora i Gamla Stan i Stockholm. Strömmingen får före stekningen ligga någon timme i en blandning av gräddfil, senap och äggula och steks sedan knaprigt guldbrun.
Ingredienser
1 kg orensad strömming (blir 600 g rensad)
2 dl gräddfil
1 äggula
1 msk senap, helst skånsk
Panering
1 1/2 dl rågmjöl
3/4 dl ströbröd
2 - 3 tsk salt
Smör eller margarin till stekning
Instruktioner
- Rensa strömmingen. Ryggbenet kan vara kvar. Skölj och låt den rinna av på hushållspapper.
- Vispa ihop gräddfil, äggula och senap och lägg i strömmingen. Låt den ligga ca 1 timme. Vänd den några gånger. Ta upp och låt strömmingen rinna av på upp-och-nedvänd tallrik. Är ryggbenet borttaget viker du strömmingen så att den ser hel ut. Vänd strömmingen i panaden och stek den hastigt i het panna.
- Bakad potatis och en sallad gjord på skivade tomater och hackad lök är mycket gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)