Strömming Aurora

Serverar: 4 portioner

En läcker strömming från restaurangen Aurora i Gamla Stan i Stockholm. Strömmingen får före stekningen ligga någon timme i en blandning av gräddfil, senap och äggula och steks sedan knaprigt guldbrun.

Ingredienser

  • 1 kg orensad strömming (blir 600 g rensad)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 1 msk senap, helst skånsk
  • Panering
  • 1 1/2 dl rågmjöl
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 - 3 tsk salt
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Rensa strömmingen. Ryggbenet kan vara kvar. Skölj och låt den rinna av på hushållspapper.
    2. Vispa ihop gräddfil, äggula och senap och lägg i strömmingen. Låt den ligga ca 1 timme. Vänd den några gånger. Ta upp och låt strömmingen rinna av på upp-och-nedvänd tallrik. Är ryggbenet borttaget viker du strömmingen så att den ser hel ut. Vänd strömmingen i panaden och stek den hastigt i het panna.
    3. Bakad potatis och en sallad gjord på skivade tomater och hackad lök är mycket gott till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben