Strömming med ansjovis på malaxlimpa

Serverar: 4-6 portioner

Gammal kokbok Lagt till vikt på 1 burk ansjovis

Ingredienser

  • 750 g strömmingsfiléer
  • 100 g ansjovis (1 burk)
  • 1 lök
  • ½ msk smör
  • 6 skivor malaxlimpa
  • 4 dl grädde
  • Dill
  • Instruktioner

    Skär malaxlimpans skivor i tärningar.Lägg hälften av brödtärningarna i en smord ugnsform.Lägg strömmingsfiléerna i en rad så att de överlappar varandra på brödtärningarna.Lägg de i smör frästa löktärningarna och ansjovisfiléerna jämnt i hela formen.Häll ansjovisspadet i formen.Lägg på resten av malaxlimpan och häll på grädden. Grädda i ugn i ungefär 175 grader.Garnera med hackad dill.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben