Strömming med fransk smak

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god! Denna strömmingsrätt är god att äta både varm och kall. Passar utmärkt på julbordet!

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 2 msk fransk senap
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk smulad dragon
  • 1 dl kaffegrädde
  • Ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
    2. Skölj och klipp bort ryggfenorna på filéerna. Lägg filéerna med köttsidan upp på en skärbräda. Salta filéerna och klicka på fransk senap. Strö över dragon.
    3. Rulla ihop strömmingen och lägg rullarna tätt i en smord form. Häll över grädden, strö på ströbrödet och klicka över matfett. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
    4. Servera rätten med kokt potatis och rivna morötter. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben