Struts i champagnegalopp

Serverar: 4 portioner

En lyxig och ovanlig rätt. Den goda, möra strutsfilén smakar extra gott med en champagnesås.

Ingredienser

  • 800 g strutsfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl champagne eller vitt vin
  • 2 dl kalvfond
  • 2 msk finhackad saltgurka
  • ½ tsk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och bryn löken. Strö över mjölet. Häll på vin och fond. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt gurka, vinäger och senap och rör om.
    2. Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor och stek i smör, först på hög värme så de får färg och se på lägre värme ca 5 minuter på varje sida. Krydda.
    3. Servera med klyftpotatis eller råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben