Struts under olivtäcke

Serverar: 4 portioner

Mmmm ljuvlig!

Ingredienser

  • 1 kg strutsfilé
  • Olivtäcke
  • 2 dl svarta och gröna oliver utan kärna
  • 2 dl grovt hackad persilja
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Häll ingredienserna till olivtäcket i en matberedare eller mixer och hacka samman. Bred massan över filén och ställ in i ugnen i 225º i 7 min.Sänk temperaturen till 120º och låt stå ytterligare 35-40 min. Innertemperaturen ska vara runt 60-63º. Låt steken svalna i folie och skär sedan i tunna skivor. Servera med potatisgratäng eller Hasselbackspotatis och rödvinssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben