Stuvad blomkål med stekt fläsk

Serverar: 4 portioner

Stekt rimmat fläsk med svål, är gott till alla sorters stuvade grönsaker och stuvad blomkål är en höjdare...en husmans klassiker.

Ingredienser

  • 500 g frysta blomkålsbuketter
  • 400 g stekfläsk med svål
  • Stuvning
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk persilja, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av i en sil.
    2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med mjölk. Småkoka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och persilja.
    3. Vänd ner blomkålen försiktigt.
    4. Stek fläsket med svålkanten knaprig och servera kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben