Stuvad haj

Serverar: 6 portioner

Den här rätten kommer från Hawaii.

Ingredienser

  • 675 g benfri munstora tärningar hajkött
  • 7,5 dl fiskbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk smör
  • 20 syltlökar
  • 2 strimlade morötter
  • 2 strimlade blekselleri
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 20 små champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 375 ml tomatpure
  • Instruktioner

    1. Lägg haj, buljong, salt, timjan och oregano i en gjutjärnsgryta. Sjud under lock i 15 minuter.
    2. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt lök, morötter, selleri, vitlök och svamp och stek i 5 minuter. Strö mjöl över och stek i 3 minuter utan att bryna det.
    3. Blanda ner detta med hajen. Tillsätt tomatpure´ och sjud i 5 minuter.
    4. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (2)

    LaJefa 17 juni 2008

    Ni som aldrig har testat haj, gör det för det är supergott!

    annelieberggren 16 augusti 2008

    vart får man tag på haj då? finns de i frysdisk eller måste man köpa de färsk?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben