Stuvad Lake

Serverar: 4 portioner

Lake är visserligen en typisk vinterfisk, men hittade mina anteckningar nu så jag lägger in denna läckerhet.

Ingredienser

  • 1½ kg hel lake
  • 2-3 msk ströbröd
  • 1½ tsk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • ½-1 citron, pressad
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Rensa laken, skär den i ca 3 cm tjocka bitar. Varva fisk och ströbröd, salt och kryddor i en gryta. Tillsätt vatten och citron.
    2. Grytan skall sjuda 15-20 minuter under lock, skaka på grytan försiktigt då och då. Mot slutet av koktiden, häll i grädden.
    3. Om laken är romstinn, låt rommen vara med i grytan efter halva koktiden.
    4. Smaksätt och garnera med persilja och citron.
    5. Servera direkt ur grytan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben