Stuvad Potatis med halstrad gravad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Potatisen är buljongkokt och smakar jätte gott.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl buljong
  • ½ purjolök
  • 3 morötter
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • Dill (efter smak)
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g gravad lax i skivor
  • Instruktioner

    1. Stuvad potatis: Skala och skiva potatis, morötter och purjolök. Koka i saltat vatten, lägg i en buljongtärning och koka tills allt känns mjukt. Häll av vätskan och spar den. Använd den till att reda såsen. Ställ undan kastrullen med potatisen. Varmhåll. Gör en redning av smör och mjöl. Tillsätt buljong., från potatisen. Tag 2 dl buljong och resten mjölk. Vispa till en slät sås. Gör ett uppkok.ca 5 min Smaka av. Vänd ner potatisen och dillen. Varmhåll.
    2. Halstrad gravad lax: Hetta upp en stekpanna och stek laxskivorna 2 min/sida.
    3. Servera den till stuvade potatisen och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulfs 8 april 2012

    Första gången jag gjorde stuvad potatis. Den varma potatisen åt jag till kall rökt lax. Bra recept. Entydigt. Tack till Krolly från /Ulfs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben