Stuvad potatis:
Skala och skiva potatis, morötter och purjolök.
Koka i saltat vatten, lägg i en buljongtärning och koka tills allt känns mjukt.
Häll av vätskan och spar den. Använd den till att reda såsen. Ställ undan kastrullen med potatisen.
Varmhåll.
Gör en redning av smör och mjöl. Tillsätt buljong., från potatisen.
Tag 2 dl buljong och resten mjölk. Vispa till en slät sås.
Gör ett uppkok.ca 5 min
Smaka av.
Vänd ner potatisen och dillen. Varmhåll.
Halstrad gravad lax:
Hetta upp en stekpanna och stek laxskivorna 2 min/sida.
Servera den till stuvade potatisen och grönsallad.
Första gången jag gjorde stuvad potatis. Den varma potatisen åt jag till kall rökt lax. Bra recept. Entydigt. Tack till Krolly från /Ulfs