Stuvade morötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Fantastiskt god varm sås att ha till falukorv. Man behöver inte vara så exakt i måtten eller utan bara smaka av och tillsätt eventuellt lite mer grädde eller salt.

Ingredienser

  • 10 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4-5 dl vatten
  • ½-1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Purjolök hackas eller skivas. Morötter rives i ett rivjärn.
    2. Smält lite smör i kastrullen och bryn purjolöken och de rivna morötterna lite glansiga.
    3. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och vattnet, puttra en stund. Red av med lite maizena eller en redning gjord på mjölk och mjöl. Tillsätt grädden.
    4. Gott till stekt falukorv och kokt potatis

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben