Supersmaskiga frikadeller

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Låter lite bökiga i receptet men är väl värda sitt stök... Servera med kokt potatis eller pasta.

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 500 g lammfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 1 gul lök normalstor finhackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 1,5 dl skorpmjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tomatsås
  • ½ hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad morot
  • 1 dl finhackad rotselleri
  • 0,5 dl finhackad palsternacka
  • 4 hackade färska champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 4 msk koncentrerad tomatpuré på tub
  • 1 brk hela tomater
  • 1 st tetrapack krossade tomater smaksatt med basilika
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • ½ tsk socker
  • Instruktioner

    1. Frikadeller: blanda allt väl, forma till runda små bullar. Koka i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan (ca 2-3 min). Tag upp och lägg dem på en handduk. Värm olivolja i en panna, i med en klick margarin bryn köttbullarna runtom, lägg dem sedan i tomatsåsen och låt dom småputtra 5-10 min.
    2. Tomatsås: hetta upp olivolja i en stor gryta fräs alla grönsaker, krydda, i med tomater och buljongtärningarna låt koka minst 45 min späd ev. med buljongen från frikadellkoket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben