Surdegsmacka med fänkålssallad och citronstekt tofu

Serverar: 4 portioner

En matig och otroligt god supermacka. Fänkål och gurka går jättebra ihop med syrliga smaker, som den här citronstekta tofun. Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd, eventuellt glutenfritt
  • Fänkåls- och gurksallad
  • 1 gurka, skivad
  • 1 fänkålsstånd, tunt skivad
  • 1½ dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • 1 citron, saften
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronstekt tofu
  • 400 g fast tofu
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk ljus sojasås, eventuellt glutenfri
  • 1 msk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop samtliga ingredienser till fänkålssalladen.
    2. Skiva tofun i cm-tjocka skivor. Blanda ihop citronskal, citronsaft,, olivolja, sojasås och citronpeppar. Häll över tofun och låt allt marinera i minst 30 minuter.
    3. Stek tofun gyllene. Rosta brödskivorna. Toppa de rostade brödskivorna med fänkålssallad och citronstekt tofu.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben