Svamp och lökpaj á la Viktklubben

Serverar: 4 portioner

Mycket god och smal paj, ett recept från Viktklubben. Endast cirka 486 kcal/port.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,3 dl vetemjöl
  • 50 gram margarin
  • 1 dl kesella 1 % fett
  • Fyllning
  • 150 gram purjolök
  • 200 gram rödlök
  • 2 msk margarin
  • 5 dl kantareller eller trattkantareller
  • Salt
  • Peppar
  • 2 st ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • Italiensk salladskrydda
  • 100 gram riven 17%-ig ost
  • Sallad
  • 50 gram huvudsallad
  • 50 gram rödlök
  • 3 st tomater
  • 8 st svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl och margarin i en matberedare. Tillsätt kesellan och kör i ytterligare någon sekund så att det blir en deg. Låt pajdegen vila svalt i minst 30 minuter.
    2. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform. Se till så att degkanten når en cm ovanför pajformen. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
    3. Hacka löken och fräs den i margarin i en stekpanna. Tillsätt svampen. Salta och peppra. Vispa ihop ägg, mjölk och salladskrydda. Bred ut lök- och svampfyllningen i pajskalet. Lägg på den rivna osten och häll på äggstanningen. Grädda i ca 30 minuter.
    4. Servera med sallad gjord på lök, tomat och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben