Svampbruschetta med rostad prosciutto

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

Ta av vad skogen eller affären bjuder i svampväg. De knapriga skinkchipsen kan även serveras som ensamt tilltugg.

Ingredienser

  • 400 g svamp, tex champinjoner
  • 6-8 skivor prosciutto, a 80 g
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6-8 skivor lantbröd
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkskivorna på en bakpapperklädd plåt. Tillaga i ugnen 7-8 minuter, de ska bli knapriga. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs svampen i 1 ½ msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg i lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt fräsa tills löken är mjuk. Pensla brödskivorna med olja och stek dem någon minut på varje sida, gärna i en grillpanna. Fördela svampblandningen på bröden. Toppa varje bröd men en skiva prosciutto och strimlad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben