Serverar: 4 portioner
Går att förbereda och sen gratinera i ugnen. Ett alternativ till ostsåsen är att bara riva ost över rören.
1. Sätt ugnen på 200 gr. Koka Cannellonin halva av den rekomenderade koktiden. Lägg rören i kallt vatten så de inte klibbar ihop. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr stekpanna. 2. Skiva svampen tunt. Hacka vitlöksklyftorna fint. Hacka löken och fräs allt i olja. Låt fräsa någon minut utan att ta färg. 3. Blanda ned ricottaosten, parmesanosten, pinjenötter och persiljan. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i spritspåse eller peta ner smeten i rören med hjälp av sked. Lägg de fyllda rören i en smord eldfast form. 4. Smält smöret till ostsåsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt koka några minuter och riv ner grevéosten. 5. Häll ostsåsen över pastarören. Gratinera i ugnen tills ostsåsen fått fin färg.