Svampfyllda Cannelloni

Serverar: 4 portioner

Går att förbereda och sen gratinera i ugnen. Ett alternativ till ostsåsen är att bara riva ost över rören.

Ingredienser

  • 8 cannellonirör
  • 250 g svamp
  • olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 150 g ricottaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2-3 msk rostade pinjenötter
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • peppar
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • ca 100 g lagrad grevéost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr. Koka Cannellonin halva av den rekomenderade koktiden. Lägg rören i kallt vatten så de inte klibbar ihop. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr stekpanna. 2. Skiva svampen tunt. Hacka vitlöksklyftorna fint. Hacka löken och fräs allt i olja. Låt fräsa någon minut utan att ta färg. 3. Blanda ned ricottaosten, parmesanosten, pinjenötter och persiljan. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i spritspåse eller peta ner smeten i rören med hjälp av sked. Lägg de fyllda rören i en smord eldfast form. 4. Smält smöret till ostsåsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde. Låt koka några minuter och riv ner grevéosten. 5. Häll ostsåsen över pastarören. Gratinera i ugnen tills ostsåsen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben