Svampfyllda minikrustader

Serverar: 24 portioner

Karljohansvamp är aldrig fel. Egen blandsvamp, portabello eller skogchampinjoner frå kyldisken är andra alternativ till fyllning.

Ingredienser

  • 1 kartong krustader (24 st)
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad rotselleri
  • 50 g färsk svamp eller ½ dl förvälld
  • ½ äpple
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl halvtorr sherry
  • ½ dl vitt vin
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Strimlade sockerärter
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök, vitlök, selleri, svamp och äpple. Fräs lök och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt selleri och svamp. Fräs ett par minuter till under omrörning. Rör i äpplet.
    2. Tillsätt grädde, sherry och vin. Koka ihop på svag värme, tills den mesta vätskan dunstat. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
    3. Hit kan du förbereda.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. För dela fyllningen i krustaderna strax före servering och värm i mitten av ugnen 3-4 minuter. Garnera med strimlade sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben