Svampsoppa på höstkantareller och shiitake

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Passar bäst som försoppa, om man vill ha den som huvudrätt, behöver man någonting atigare till.

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 100 g shiitake
  • 300 g höstkantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1/3 purjolök
  • ½ buljongtärning av svamp
  • ½ dl kantarellfond
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk smör
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Fräs svampen i smört tillsammans med löken. Krydda med vitpeppar. Tillsätt grädden och mjölken. Blanda ner buljongtärningen, fonden och senapen. salta efter egen smak. Låt puttra en stund efteråt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben