Svartvinbärs-pannacotta med päronsallad

Serverar: 4 portioner

En härlig röd-lila pannacotta med en smakrik päronsallad med ingefära och mynta.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 8 dl svarta vinbär
  • 3 msk vatten
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/4 dl socker
  • Päronsallad
  • 2 päron, inte för mogna
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk saft av citron
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk strimlad mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Lägg vinbären i en kastrull med vatten och koka upp ett par minuter. Kör bären med stavmixer till en slät konsistens. Passera genom en sil till en puré.
    2. Häll yoghurt, puré och socker i en kastrull, koka upp. Rör ner de urkramade gelatinbladen och dra genast kastrullen från värmen. Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i djupa tallrikar och ställ i kylen.
    3. Päronsallad: Tvätta päronen. Skär tunna skivor och finstrimla. Blanda socker, citronsaft och ingefära i en skål tills sockret löst sig. Lägg frukten i en bunke och häll lagen över. Blanda i finsrimlad mynta strax före serveringen annars blir myntan missfärgad av syran från citronen.
    4. Lägg päronsalladen över pannacottan på varje tallrik. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben