Svennes viltgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En höjdargryta där tillagningssättet förvånade mig, har aldrig sett dess like, men OJ så god!

Ingredienser

  • 1 ½ kg grytbitar av rådjur eller älg (framdelskött)
  • 2 gula lökar
  • 1 liten purjolök
  • 1 rotselleri ca 350-400 g
  • 7 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5-6 sardeller
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl dijonsenap
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Lägg grytbitarna i en kastrull med kallt vatten. Koka ca 40 minuter. Skumma av och rör om då och då. Under tiden, hacka lökarna, strimla purjon och tärna rotsellerin. Lägg detta i en gryta med vattnet och buljongtärningen plus sardeller och tomatpuré. Koka ca 30 minuter. När köttet kokat färdigt, häll bort vattnet och lägg köttet i den andra grytan, tillsätt grädde och senap. Låt det hela puttra på svag värme 20 minuter. Rör i den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, ris eller pasta och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben