Sweetchilikyckling med grönsaksris

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept från Jon Hansson. Jättegott, jag hade potatisgratäng till.

Ingredienser

  • 8 kycklingben eller
  • 4 kycklingklubbor, delade i knäleden
  • 2 msk olja
  • 4 msk sweet chili-sås
  • 4 portioner ris
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g frysta wokgrönsaker
  • 3 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg kycklingklubborna i en långpanna. Pensla dem först med en matsked olja sedan med sweet chilin. Salta och peppra. Sätt in i ugnen.
    3. Klubborna är klara på 35 minuter. Kolla för säkerhets skull att de är genomstekta. Stick in en vass kniv på tjockaste stället. Köttsaften som sipprar ut ska vara ofärgad.
    4. Sätt igång riskoket. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp sista matskeden olja i en kastrull eller teflonpanna. Fräs vitlökshacket och de frysta grönsakerna på låg värme tills allt blivit genomvarmt. Rör i sojan när grönsakerna är klara. Servera till riset och kycklingen. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben