Sydamerikansk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Denna enkla fiskgryta är fylld av smaker och går snabbt att laga. 304 kcal/portion.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 kryddpepparkorn
  • ½ tsk chiliflingor
  • 400 g krossade tomater på burk
  • ½ dl skivade svarta oliver
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk avrunnen kapris
  • 800 g tärnad vit fiskfilé, t ex sej, kolja eller torsk
  • Hackad slätbladig persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skiva den röda löken. Hetta upp oljan i en kastrull på hög värme. Lägg i lök, kryddpeppar och chiliflingor och fräs 4-5 minuter tills blandningen börjar dofta och löken mjuknar.
    2. Tillsätt krossade tomater, oliver, apelsinsaft och kapris och koka upp. Låt sjuda under omrörning cirka 5 minuter tills allt är väl blandat.
    3. Lägg i fisken och sänk till låg värme. Lägg på locket och hetta upp cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt. Låt inte blandningen koka eftersom fisken då kokar sönder. Strö över persilja och servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben