Sydfransk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

En riktig färg- och smakfest

Ingredienser

  • 4 hg räkor med skal
  • 5 hg fiskfilé . t ex torsk och lax
  • 1 putjolök
  • 1 stor fänkål
  • smör
  • 2½ dl hönsbuljong
  • 2 dl créme fraiche gourmet saffran & tomat
  • rivet skal av ½ apelsin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk timjan eller i tsk torkad
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i smör i en traktörpanna. Häll pä buljongen och créme frache. Låt koka upp . Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben