Sydostasiatisk chilikyckling som förrätt

Serverar: 4 portioner

Dessa läckra munsbitar av kyckling är kryddade på sydostasiatiskt vis med bland annat honung, vitlök, färsk ingefära och chili, en härlig smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2 msk sake eller torr sherry
  • 3 msk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 torkad chili
  • Svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 frisésalladshuvud
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk solrosolja
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda sake eller sherry med 2 msk soja och honungen i en skål. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skala och hacka ingefäran. Halvera chilin, kärna ur och hacka den fint. Blanda ner vitlök, ingefära och chili i sojablandningen och krydda med svartpeppar.
    2. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt ihop påsen. Skaka väl så att kycklingen täcks väl och lägg in påsen i kylen. Marinera 1½ timma, vänd påsen då och då.
    3. Ansa och halvera paprikan. Skär den i fina strimlor och lägg åt sidan. Skölj och ansa frisésalladen. Dela salladsbladen i lagom stora munsbitar och lägg dem i en skål.
    4. Blanda balsamvinäger, 2 msk vatten, 1 msk olja, 1 msk soja, lökpulver och salt till en dressing. Blanda dressingen med salladen och portionera upp salladen på fyra tallrikar.
    5. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen med marinaden i stekpannan och stek 8-10 minuter på hög värme. Lägg upp kycklingen på salladen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben