Sydostasiatisk chilikyckling som förrätt
Dessa läckra munsbitar av kyckling är kryddade på sydostasiatiskt vis med bland annat honung, vitlök, färsk ingefära och chili, en härlig smakupplevelse.
Ingredienser
2 msk sake eller torr sherry
3 msk soja
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 torkad chili
Svartpeppar
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 frisésalladshuvud
2 msk balsamvinäger
2 msk solrosolja
1 tsk lökpulver
Salt
Instruktioner
- Blanda sake eller sherry med 2 msk soja och honungen i en skål. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skala och hacka ingefäran. Halvera chilin, kärna ur och hacka den fint. Blanda ner vitlök, ingefära och chili i sojablandningen och krydda med svartpeppar.
- Skär köttet i 2 cm stora tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt ihop påsen. Skaka väl så att kycklingen täcks väl och lägg in påsen i kylen. Marinera 1½ timma, vänd påsen då och då.
- Ansa och halvera paprikan. Skär den i fina strimlor och lägg åt sidan. Skölj och ansa frisésalladen. Dela salladsbladen i lagom stora munsbitar och lägg dem i en skål.
- Blanda balsamvinäger, 2 msk vatten, 1 msk olja, 1 msk soja, lökpulver och salt till en dressing. Blanda dressingen med salladen och portionera upp salladen på fyra tallrikar.
- Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen med marinaden i stekpannan och stek 8-10 minuter på hög värme. Lägg upp kycklingen på salladen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)