Syltade asiagurka

Det här kommer från äppellandets sommarrecept

Ingredienser

  • 1 kg asiagurka
  • 1 tsk salt
  • Lag
  • 2 ½ dl ättika 12 %
  • 2 ½ dl vatten
  • 4 dl socker
  • 3 bitar muskotblomma
  • 2 bitar färsk eller torkad ingefära
  • 3 tsk gula senapsfrön
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna med potatisskalaren. Rensa ev ur kärnhuset. Skär gurkorna i bitar. Lägg dem i en kastrull. Häll över vatten så det täcker gurkorna salta. Förväll gurkorna i ca 5 minuter tills de blivit lite mjuka. Häll av vattnet och låt gurkorna svalna.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till lagen och koka upp den. Skumma väl. Lägg gurkorna på burkar. Häll på den heta lagen över gurkorna. Förvaras svalt i täta burkar ett par dagar. Häll av lagen i en kastrull och koka upp den på nytt med kryddorna. Låt kallna. Häll lagen över gurkorna på nytt och förvara svalt. Låt mogna någon vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben